Long time no see

13.12.2017

Hei!

Pahoittelen etten ole kirjoitellut pitkään aikaan. Koulu on vienyt paljon aikaa ja väsymys on ollut kova. Tässä pientä päivitystä miten minulla menee. Kitjoitan vielä erikseen rotary viikonlopuista.

Koulu on todella erilainen täällä kuin Suomessa. Meillä on vain kaksi jaksoa kouluvuodessa. Oppitunnit ovat 60 minuutin pituisia ja välitunnit vain viisi minuuttia. Meillä on vain viisi oppituntia ja tunnin ruokatauko. Koulu alkaakin vasta ysiltä ja ensimmäisen oppitunnin lopussa kuuntelemme Kanadan kansallislaulun O Canada. Opettajat ovat tosi mukavia ja paljon sosiaalisempia oppilaidensa kanssa. He ovat myös paljon avoimempia yksityiselämästään. Meillä on myös paljon aktiviteettejä meneillään joka viikko nostattamassa kouluhenkeä. Koulu ei ole yhtä vaikeaa kuin Suomessa ja täällä oppilaat ovat vähintään vuoden jäljessä siitä mitä Suomessa opiskelemme. 

Olen aloittanut uuden harrastuksen Rugbyn! Rugby on todella fyysinen laji ja säännöt ovat vähän hakusessa, mutta onneksi peleihin on vielä paljon aikaa. Pelaan siis koulun joukkueessa ja meillä on kaksi kertaa viikossa harkat. Valmentaja on tiukka, mutta tosi inspiroiva.

Host perheen kanssa on sujunut ihan hyvin. Perheessä on siis viisi lasta, joista vanhin on vaihdossa Italiassa. Olen tullut läheiseksi host siskoni ja kaksosten kanssa, mutta host veljeni kanssa on ollut vähän vaikeuksia tutustua. En ole siis vaihtanut perhettäni vielä, enkä ole varma tulenko vaihtamaan. Konsolauttini on kertonu minulle että he etsivät minulle toista perhettä, mutta en tiedä siitä enempään. 

Kavereiden löytäminen on sinäänsä ollut vähän vaikeaa. Kanadalaiset tunnetaan siitä kuinka ystävällisiä he ovat, mutta todellinen ystävystyminen heidän kanssa on vaikeaa. Onneksi olen tavannut pari tosi hyvää vaihtari kaveria koululta ja rotaryn kautta.

Koti-ikäväkin on ollut paikoiltaan kova. Ikävöin eniten perhettä ja ystäviä, sekä vapautta "tehdä mitä haluaa". Toisaalta pidän asumisesta ns. isossa kaupungissa. Melkein aina löytyy jotain hauskaa tekemistä ja on melko erillaisempaa kuin kotona. 

Tässä pieni seloste miten minulla on mennyt. Jos kiinnostaa tietää aiemmin mitä elämääni kuuluu täällä, suosittelen seuraamaan vaihto insagram tiliäni jota päivittelen aktiivisemmin! https://www.instagram.com/myexhangeyearincanada/