vko 35

03.09.2017

Hei taas!

Rotary kokous

Viikko alkoi ensimmäisellä Rotary kokouksellani. Kokous pidettiin Golf clubissa. Ajoimme sinne konsulauttini Samuelin kanssa, joka on itsekkin ollut vaihto-oppilas monta vuotta sitten Meksikossa. Ennen kokouksen alkua nousimme kaikki seisomaan lausumaan jonkin sortin valan. Valan jälkeen minut esiteltiin Rotary clubille ja kerroin vähän itsestäni klubille. Klubin jäsenet olivat todella mukavia ja kyselivät Suomesta. He kertoivat myös että heillä oli ollut kesävaihtari Suomesta vierailemassa kesällä. Esittelyni jälkeen, he alkoivat keskustelemaan clubin toiminnasta ja asioista ranskaksi. Meille tarjoiltiin myös päivällinen kokouksen aikana. Kokouksen lopulla minua pyydettiin olemaan onnetar heidän joka kuukautisessa arvonnassa. Kokous loppuikin siihin ja minut vietiin takaisin kotiin.

Shoppailua ja elokuvia

Olen käynyt tässä viimeaikoina paljon shoppailemassa uusia vaatteita ja tarvikkeita koulua varten. Asumme noin 10 minuutin kävely matkan päässä kaupungin isoimmasta ostoskeskuksesta, joka on hyvä asia. Ostoskeskuksessa on vain pari tuttua vaatekauppaa, joten vaatteiden löytäminen on ollut hankalaa. Kävimme myös host-äidin ja -siskon kanssa Tommy Hilfigerin kaupassa, jossa oli uskomattomat alennukset. Perjantaina kävimme myös shoppailemassa kyniä ja vihkoja host-siskolleni. Täällä lapset saavat erilliset ostoslistat kouluista, joissa on lueteltu mitä lapselle tulee ostaa koulua varten. Esim. pitää olla viisi eri väristä yliviivaus kynää, pitää olla valkoinen kumi, valkoinen kansio jne. Ja vanhempien on ostettava kaikki tarvikkeet listasta. Itse en ole vielä saanut tälläistä listaa, enkä tiedä tulenko saamaan. Mutta olen kumminkin joutunut hankkimaan eväsrasian, sillä koulu ei tarjoa täällä ilmaista ruokaa kuten Suomessa, vaan siitä veloitetaan erikseen. Joten täällä kaikki ottavat usein eväät kotoa mukaan kouluun.

Kävimme myös Host-siskoni kanssa elokuvissa keskiviikkona, katsomassa Wonder Woman elokuvan. 

High School

Kävin torstaina englannin kielen ja matematiikan taso kokeissa. Kokeet mittasivat vain osaamistani ja opettajat katsovat niiden perusteella minkä luokka-asteen matematiikan ja englannin kielen tunneille minut laitetaan. Testejen jälkeen menimme vilkaisemaan kouluani Moncton High School. Meille järjestettiin kierros ympäri koulua ja kerrottiin koulun harrastus mahdollisuuksista. Kierroksen jälkeen menimme tekemään lukujärjestystäni, mutta tietojen puuttumisen takia jouduimme siirtämään sen seuraavalle viikolle. 

Vähän perustietoja koulusta: Koulu oli iso ja siellä on noin tuhat oppilasta. Koulu rakennus on rakennettu hiljattain. Koulun värit ovat lila ja valkoinen ja koulun maskotti on lila ritari.

Koulu vaikutti todella kivalta ja opettajat mukavilta. Koulussa on kyllä pieniä sääntöjä. Kuten pukeutumisessa, eli pukeutuminen täytyy olla soveliasta tai muuten siitä huomautetaan ja saatetaan lähettää kotiin. Pähkinöiden tuominen kouluun on kiellettyä, sillä niin moni on allerginen pähkinöille. Ja perjantaisin on tapana pukeutua koulun lilaan t paitaan.

Odotan jo innolla koulun alkamista 6.8.

Metsäretki

Lauantaina meillä oli tarkotuksena mennä telttailemaan, mutta koska aamulla oli kylmä sää päädyimme jättämään teltat kotiin ja menemään viettämään aikaa perheen tuttujen kanssa. Menimme noin tunnin ajomatkan päässä olevalle leirintäalueelle. Siellä tapasimme perhetutut jotka olivat juutalais ja venäläis taustainen perhe. 

Pidimme pienen piknikin, jonka jälkeen perheiden isät menivät kalastamaan. Heillä oli kalastus onnea, varsinkin kissakalojen kanssa. Äidit ottivat rennosti ja vahtivat kaksosia. Itse vietin aikaa host-siskon kanssa ja häntä vuoden vanhemman tytön kanssa, joka oli kaksonen veljensä kanssa. Pelasimme sulkapalloa, kuuntelimme musiikkia ja keskustelimme erillaisista aiheista. Päivä osoittautui olemaan lämmin ja aurinkoinen.

Illemmalla sytytimme nuotion ja grillasimme. Lähdimme leirintäalueelta noin 11 aioikihin illalla. Ja ajoimme noin tunnin takaisin kotiin, joten olimme vasta keskiyöllä kotona.