vko 36 Koulujen alku

10.09.2017

Hei taas on aika kertoa miten viikko on menny täällä kylmässä maassa.

Maanantaina oli viimeinen kesälomapäivä, se oli myös pyhäpäivä täällä Kanadassa. Kaikki kaupat olivat suljettu. Juhlittiin Labour day:tä. Itse valmistuin koulua varten.

Eka koulupäivä

Koulut alkavat täällä 5.9. tai 6.9. riippuen millä luokka-asteella on. Itsellä koulu alkoi 5.9. jolloin koululle tulivat vain uudet ysi luokkalaiset ja vaihtarit.

Koska koulu sijaitsee kaupungin ulkopuolella, menen monen muun opiskelijan tapaan kuljen koululle ja takaisin julkisilla koulu busseilla. Jouduin tietenkin menemään yksin, joka loi pienen jännityksen koko tilanteeseen. Kouluun saavuttaessa meitä oli vastassa joitain koulua käyviä oppilaita.Meille anneettiin meidän koulun paidat eli violetti paita jossa on M valkoisella. Päivä kuluikin sitten kouluun tutustumisellla, uusiin ihmisiin tutustumisella ja muihin kouluä käyvien vaihtareiden tutustumisella. Käytiin myös nopeasti mäkissä lounastauolla kun kerran täällä koulu ei tarjoa koulu ruokaa. Minut laitettiin 12 luokalle, eli valmistuvien luokalle. Valmistelimme myös lukujärjestykset ja meille jaettiin lokerot. Jonka jälkeen meidät lähetettiin takaisin koulubusseihin ja niillä kotiin.

Olin tosi innoissani loppu päivän koulusta.

Loppu viikko

Seuraavana päivänä kaikki tuhat koulun oppilasta ilmestyivät koululle, eli vähän erilainen tunnelma. Aloitettiin tunnit ryhmänohjauksella eli kotiluokalla. Jonka jälkeen tunnit menivät lukkarin mukaan. Itse lukkariini kuuluu fysiikka, liikunta, leadership, englanti ja robotiikka. Täällä lukkari on joka päivä sama, joka tuli yllätyksenä.

Torstaina olin vapaaehtoisena rotarin järjestämässä kilpailussa. Jouduin kyllä lähtemään tilaisuudesta aiemmin. Menin muiden 12 luokkalaisten eli tänä vuona valmistuvien kanssa syömään vähän kanansiipiä. 

Perjantaina pukeuduttiin koulun väreihin valkoiseen ja violettiin koska purple friday. Viikonloppu menikin kotona löhöillessä ja koulutarvikkeiden hankinnassa.