vko 38

09.10.2017

Koulu

Koulussa on mennyt ihan hyvin. Koulupäivät ovat väsyttäviä ja vaikeiden termien ymmärtäminen haastavaa.

Kouluretki

Tortaina menimme kaupunkikierrokselle kaikkien koulussa olevien vaihtareiden kanssa. Tarkoituksena oli näyttää eri paikkoja kaupungista, jossa voisimme viettää vapaa-aikaamme. Kävimme tutustumassa museossa ja kirjastossa. Katsoimme kuinka kaupungin vieressä virtaavan "suklaa" joen virta vaihtoi virtaussuuntaa ja kävimme pienellä pyöräretkellä. Kierroksemme loppui kaupungin ostoskeskukseen, josta host perheemme tuli hakemaan meitä. 

Itse menin kumminkin konsulauttini vaimon kanssa shoppailemaan uusia silmälaseja. Sillä vanhat silmälasini runko rikkoutui, kun pelasimme koululiikunnasssa amerikkalaista jalkapalloa. Jalkapallo sinkoutui suoraan päin naamaani, huonon reaktio kykyni takia varmaan. Mutta siis pallo halkaisi silmälasieni rungon vain yhdestä kohtaan ja jätti pienen arven poskeen. Lasit pystyttiin liimaamaan kokoon, mutta uudet lasit on silti hankittava. Menimme siis ostamaan minulle uusia laseja ja löysimmekin kivat, mutta valitettavasti kauppa ei suostunut ottamaan vastaan visa kortteja, joten lasien osto lykkäytyi. 

Epäonnistuneen lasien oston jälkeen menimme taide näyttelyn avajaisiin ja sen jälkeen takaisin kotiin. 

Viikonloppu

Perjantaina jätettiin koulu välistä ja otettiin suunnaksi Miramichi ja piirin kokous. Sinne ajettiin sellaiset kaksi tuntia toisen rotary vaihtarin kanssa. Sielä tapasimme kaksi muuta alueemme rotary vaihtaria ja ensimmäisenä aktiviteettina menimme jokiristeilylle. Kiersimme pienen reitin ja meille tarjoiltiin pientä evästä. Risteilyn jälkeen veimme tavaramme shelter boxin kymmenen ihmisen nukuttaviin telttoihin ja tapasimme muita paikallisia rotary nuoria, joiden kanssa tulimme viettämään aikamme. 

Seuraavana päivänä istutimme puun ja 100 tulppaania, Rotaryn sadannen syntymävuoden vuoksi. Sitten jatkoimme päivää muiden hauskojen aktiviteettien parissa, kuten esiinnyimme muille rotareille laululla, johon olimme tehneet erillaisia postereita. Illalla osallistuimme hienoon puku illalliseen. 

Sunnuntaina olikin tavaroiden pakkaaminen ja kotiin palaaminen.